tisdag 9 mars 2010

Ett steg närmre "intersekt" som "palla"


RB:mattias flising på Sektor3:s Idédebatt:

haha mattias! re: intersektionalitet blir nästa ”liksom” ”typ”!! du menar det nästa ”ofta”, ”palla”… (de andra har ju blivit lite gamla) haha! yepp! fan det är ett sjuuukt bra mål att ha! då har vi ju verkligen satt den liksom!

shit, detta är ju riktigt kul! jag vill kombinera den med ytterligare ett koncept som jag har haft i bakhuvudet ett tag också… men det får jag nog återkomma till senare (vi lägger "social space" i frysboxen), först måste vi ju bena ut denna!

re: ”film som inledning för ett gruppsamtal” så är det just det jag menar med ”video-walls med cirkelledare som kör kort-introduktioner med frågeställningar” i min första kommentar, så absolut, det måste vara med. jag håller med om att en isolerad blogg inte är nyckeln till framgång! vi ska nog snarare tänka ”apps”/widget. vilken org/företag/sajt som helst ska kunna klistra in en widget på sin sajt – där de kan välja att ”feeda” ett visst ämne, eller köra hela flödet. för att stimulera/få igång diskussioner på arbetsplatsen/skolan/föreningen/kompisgänget. Det riktigt najsiga blir ju när olika sammanhang (företag, organisationer, privatpersoner, kompisgrupper) börjar använda/se nyttan av detta som de facto kompetensutveckling och det blir naturligt att söka t ex på projektplanering för att få fram lite handy cirkelmaterial kring just det som t ex en blivande projektgrupp kan använda för sin utveckling…
tja, alltså det är ju såklart minst lika najs om kollegorna på bygget börjar ägna onsdagsluncherna åt att snacka Butler och Mohanty och ta olika ställning kring performativitet och postkoloniala analyser av det här med arbetskraftsinvandring!!

då kan vi vara ett par steg på vägen till att kanske en förkortad version typ ”intersekt” blir en såndär ”liksom” ”palla” – haha!

”jasså du ska ut o dricka med grabbarna… fett intersekt!” (ironi added då alltså)

Gött, men detta borde ju lätt vara klart att lansera innan våren kommer på riktigt!

/Ola Nilsson

(som går igång på sociala innovationer på kvällskvistarna)

Inga kommentarer: